Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Ayvalık'a Kruvazör Turizmi” önerildi

Ayvalık

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Ayvalık Belediyesi'ne yaptıkları ziyarette, Ayvalık'a Kruvazör Turizmi'nin getirilebileceğini bildirdi.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, Ayvalık Belediyesi’ne yaptıkları ziyarette, Ayvalık’a Kruvazör Turizmi’nin getirilebileceğini bildirdi.
İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz Bölgeleri Deniz Ticaret Odası (İMEAK) üyesi Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve beraberindeki heyet Ayvalık’ta belediye başkanı Rahmi Gençer’i ziyaret etti.
Ziyarette adalar kenti Ayvalık’a deniz yoluyla yabancı turistlerin getirilmesi gündeme geldi.
Başkan Gençer, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetiminin ilçeye büyük teknelerle turist getirmesi halinde açıkta demirleyecek gemilerden turistlerin karaya ulaşımları konusunda belediye olarak gerekli desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
İstanbul tarafından gelen kruvazör gemilerinin Ayvalık’a neden gelmesin? diye düşündüklerini ifade eden Öztürk, “Bugüne kadar İsrail, Mısır, Tunus, Suriye yaşanan bu bölgedeki belirsizlik ortamı ister istemez gemi sahipleri insanları farklı hatlara yönlendiriyor. Çanakkale Savaşının 100. Yılı nedeniyle iki gemi ile Anzak’lar gelecek. Bu gemilerden bir tanesi 5 gün kalacak. Geceleme olacağı için Çanakkale’ye 170 kilometre mesafede olan Ayvalık satılabilir. Anzakları Ayvalık’a getirerek kruvazör turizmi başlatılabilir. Bölge açısından kruvazörün gelişmesi önemli, bakınız burada Ayvalık, Dikili, Çeşme ve Kuşadası var ve bunların hepsi bizim sorumluluk sahamızda. Bunun dışında kalmak mümkün değil. Uluslararası kruvazör fuarlarının hepsine gidiyoruz. Biz iki ay evvel Barselona’daydık. Şubat ayında Miami’de dünyanın en büyük kruvazör turizm fuarı var. İzmir Ticaret Odası olarak katılıyoruz. Ama satışı sadece İzmir veya Kuşadası olarak yapmıyoruz tüm Türkiye için pazarlama aktivitesinde bulunuyoruz. Deniz Ticaret Odası olarak Ayvalık bizim sorumluluk sahamız içerisinde. Bu nedenle Ayvalık’a kruvazör turizmi için Miami’deki fuarda Ayvalık’la ilgili dokümanları dağıtarak Ayvalık’ın tanıtımını yaparız. İlk etapta 300- 500 kişilik tekneleri buraya getiririz. Tur operatörü açısından baktığınızda burada Midilli’yi de satar ve Ayvalık’a düzenlediği turda bir taşla iki kuş vurur. Ayvalık turu, Cunda turu, Bergama turu ve bunun yanına bir de Midilli turu koyar. Bu bölgede gemideki yolcuya alternatif tur sunabilir. Biz firmalara böyle bir destinasyon olduğunu anlatalım” diye konuştu.
Gençer: “Belediye olarak desteğe hazırız”
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, bir iki kruvazörün Ayvalık’a getirilmesi halinde ben belediye olarak açıkta demirleyen gemiden turistleri ilçe merkezine taşıyabileceklerini belirterek şöyle konuştu: “Buraya gelecek gemilerin Tendırları yoksa biz belediye olarak onları Ayvalık’ a taşımayı, Ayvalık’tan da tekrar götürmeyi taahhüt ederiz. Biz burada turiste ne sunabiliriz? Bergama satabiliriz, Cunda satabiliriz. Cunda Adasında yeni müze açıldı. Burada tarihi bir doku var. Yunanistan’la yaptığımız ticaretten dolayı Avro ile alışveriş yapmasını bilen turiste alışkın esnafımız var. Bunlar önemlidir bir kent için. Restorant konusunda da Ayvalık çok zengin bir yer.”



  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli